Pagina 2 van 2

Geplaatst: 30 sep 2007 09:42
door Angeniet
Dat ziet er geweldig uit Jenny, gefeliciteerd en heel veel succes! :cheer: :cheer:

Geplaatst: 30 sep 2007 09:46
door jenny*
Wil de hond schreef:
wat is tot nu toe het best verkochte brood, jenny?
Ik gok op het halfje gesneden wit, op de voet gevolgd door het halfje gesneden krop. :wink:
halfje krop?
wil je mij wijzer maken?
Zou ik dat moeten verkopen?


:N: :smile:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:13
door Roelfien
Wat ontzettend leuk dat het meteen zo storm loopt. Hartstikke fijn voor jullie. Ik wens jullie nog heel veel klanten. :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:15
door Roelfien
jenny* schreef:
linlin schreef:het intrigeert me mateloos. :mrgreen:

wat is tot nu toe het best verkochte brood, jenny? en dat brood, dat komt neem ik aan als halffabrikaat binnen of staat er iemand 's nachts die broden te bakken?
Nee, geen halffabrikaat ( jeroen staat hier te stampvoeten :mrgreen: )
Wij krijgen de goederen 3 maals in de week aangeleverd als kleine deegstukjes.
het werk wat voor je gedaan is, is het deeg draaien en het juiste gewicht van bijvoorbeeld een duits broodje of een witbrood.

Gisteren heeft hij bijvoorbeeld 13 karren met allerlei soorten brood in de rijskast ( die laat het proces vertraagd verder gaan) gewerkt en die worden aankomende nacht gebakken.
Omdat maandag erg rustig hoort ( dat zet ik er maar even bij :mrgreen: ) te zijn begint hij rond een uur of 6.
Hoe later in de week, hoe eerder hij begint.
Met als gevold dat hij de zaterdag rond een uur of twee al in de bakkerij staat.

Het gehele proces naast het deeg draaien gaat bij ons dus verder :ok:

( de snacks worden naar behoeven afgebakken ( frikandel, saucijzen, worsten, pizza broodjes etc etc etc....) je maakt ene be[paalde voorraad en als je te kort komt bak je direct bij)

En weet je wat zo lekker is.
het speculaas wat afgebakken word.
Om je vingers bij af te likken

welk brood het beste verkocht is?
geen idee.
van alle soorten hebben we gelijk gebakken en alles was zo goed als weg.

dat leer je met de tijd, wat je winkeltje doet.

ik zal vanavond eens foto,s maken van de producten als hoe wij ze aangeleverd krijgen, weet je gelijk wat ik bedoel :ok:
Leuk, ja, laat eens foto's zien van al die lekkere broodjes. :mrgreen: :ok:
Maar zonder lullig te doen: als het deeg al gedraaid is, dan heet dat een half fabrikaat bij ons. En dat is helemaal niet erg, want inderdaad de andere helft van de kwaliteit van het brood wordt bepaald door de manier waarop het heeft kunnen rijzen en wordt afgebakken.
Maar het is dus wel zo dat je op zich aan de receptuur van het brood verder niets kan veranderen, toch?
Maar ik ben gek op bakker Bart hoor, vooral het molenbrood. :cheer:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:20
door Wil de hond
jenny* schreef:
Wil de hond schreef:
wat is tot nu toe het best verkochte brood, jenny?
Ik gok op het halfje gesneden wit, op de voet gevolgd door het halfje gesneden krop. :wink:
halfje krop?
wil je mij wijzer maken?
Zou ik dat moeten verkopen?


:N: :smile:
Als ik me goed herinner is dat een halfie bruin in ouderwets Rotterdams. :mrgreen:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:24
door chrico
Fijn dat het meteen al storm liep :ok: :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:26
door jenny*
Roelfien schreef: Maar het is dus wel zo dat je op zich aan de receptuur van het brood verder niets kan veranderen, toch?
Maar ik ben gek op bakker Bart hoor, vooral het molenbrood. :cheer:
Klopt.
maar met het verder bewerken.
korst en poederlaag , tijgergries, maanzaad, sezamzaad kun je veel doen.

sorry, ik was in de war met afbakbrood en halffabrikaat.
jij hebt inderdaad gelijk.


mensen denken wel vaak dat wij afbakbrood hebben en dat is niet het geval.

Wij hebben de oven ook in de winkel staan.
dan word je klant betrokken bij het verhaal.
En die geur die de winkel in gaat!

mensen die er vragen over hebben en alshet rustig zou zijn in de winkel die zou ik zo de bakerij in trekken, mogen ze het zelf zien :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:27
door Moon
Van harte gefeliciteerd! En ik wens je nog veel drukke dagen toe :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:31
door jenny*
En bij deze wil ik iedereen bedanken voor de ontzettend lieve attenties die we hebben ontvangen.
Ik heb nog lang niet alles nagekeken, dus durf en ga nu geen namen noemen.
bang om iemand te vergeten!

maar de bloemen en kaartjes en klavertjes vier gaan goed opgeborgen worden.

het ontroerd me enorm dat er zo aan ons gedacht word.

Jullie zijn schatten :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:46
door estelle
wat gaaf Jenny, zo'n eerste dag en dan al zo'n drukte! Een goed begin.
Leuk ook om zo eens een kijkje achter de schermen bij Bakker Bart te krijgen.

Veel succes!

Geplaatst: 30 sep 2007 10:50
door Mir@n
Doe je ook zelf de administratie Jen? Of krijg je daar ook van de Bartorganisatie hulp bij?

Dan ben je nml nooit meer uitgewerkt, voor je een paar maanden verder bent. :W:

Geplaatst: 30 sep 2007 10:53
door Rossi
Geweldig. :cheer: :cheer:
Gefeliciteerd. :ok: :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 11:20
door jenny*
Mir@n schreef:Doe je ook zelf de administratie Jen? Of krijg je daar ook van de Bartorganisatie hulp bij?

Dan ben je nml nooit meer uitgewerkt, voor je een paar maanden verder bent. :W:
administratie doe ik zelf.
daar neem ik management uren voor.
Dan komt er iemand extra in de winkel werken en zit ik achter op kantoor :ok:
ja ja, er komt veel meer bij kijken als alleen maar broodjes en snacks verkopen :wink:

Geplaatst: 30 sep 2007 11:29
door jenny*
Nanna schreef: Kijk je uit dat je zelf niet te dik wordt met al dat heerlijks om je heen? :wink:
ha ha ha ha. nee hoor.
Ik vergeet zelfs te eten. dan krijg ik wat toegestopt door jeroen :mrgreen:
ben zelfs in alle drukte van de afeglopen weken 3 kilo weer kwijt :pffff:

Geplaatst: 30 sep 2007 12:17
door EstherK
Leuke foto's!! Succes wensen hoeft zo te zien niet, dat hebben jullie al :cheer:

Geplaatst: 30 sep 2007 12:53
door linlin
jenny* schreef: Nee, geen halffabrikaat ( jeroen staat hier te stampvoeten :mrgreen: )
Wij krijgen de goederen 3 maals in de week aangeleverd als kleine deegstukjes.
het werk wat voor je gedaan is, is het deeg draaien en het juiste gewicht van bijvoorbeeld een duits broodje of een witbrood.

Gisteren heeft hij bijvoorbeeld 13 karren met allerlei soorten brood in de rijskast ( die laat het proces vertraagd verder gaan) gewerkt en die worden aankomende nacht gebakken.
Omdat maandag erg rustig hoort ( dat zet ik er maar even bij :mrgreen: ) te zijn begint hij rond een uur of 6.
Hoe later in de week, hoe eerder hij begint.
Met als gevold dat hij de zaterdag rond een uur of twee al in de bakkerij staat.

Het gehele proces naast het deeg draaien gaat bij ons dus verder :ok:

( de snacks worden naar behoeven afgebakken ( frikandel, saucijzen, worsten, pizza broodjes etc etc etc....) je maakt ene be[paalde voorraad en als je te kort komt bak je direct bij)

En weet je wat zo lekker is.
het speculaas wat afgebakken word.
Om je vingers bij af te likken

welk brood het beste verkocht is?
geen idee.
van alle soorten hebben we gelijk gebakken en alles was zo goed als weg.

dat leer je met de tijd, wat je winkeltje doet.

ik zal vanavond eens foto,s maken van de producten als hoe wij ze aangeleverd krijgen, weet je gelijk wat ik bedoel :ok:
oh, graag! dank voor je uitgebreide verhaal! man paul, horecaman, mompelt dat het op 'cook&hold' lijkt, ook zo'n slim systeem.

het halfje krop van wil ken ik uit amsterdam als 'korte krop'. dat is van dat allinsonbrood in vloerbroodvorm.

mag je ook de temperatuur en de baktijd zelf bepalen? ik meen ergens gelezen te hebben dat er regionale verschillen zijn, iets met dat men in holland het brood met een zachtere korst wil dan in het oost'n. of was het nou andersom? :denken:

Geplaatst: 30 sep 2007 21:20
door mercedes2803
vandaag het familie-vrienden feestje gehad :cheer:
Ik heb een hoop foto;s gemaakt die ik nu even uit ga zoeken en zal plaatsen in divers :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 21:26
door LongFields
Wat een fantastische opening is dat geweest Jenny, heerlijk, zo druk!
Ik hoop dat het (iets minder) druk blijft in jullie toko, dan gaat het helemaal goedkomen!
Gefeliciteerd met jullie eigen zaak! :ok:

Geplaatst: 30 sep 2007 22:30
door pooh
Wat gaaf Jenny en Jeroen.

Het avontuur is begonnen :ok:

Geplaatst: 01 okt 2007 11:27
door Gos
Gefeliciteerd en heel veel succes! Maar het ziet er al veelbelovend uit :ok: