Ster topic:
Kijk je naar goedkopere alternatieven voor je hond nu alle de prijzen zo uit de bocht vliegen?
Ster topic! Klik hier om te reageren
Ben je nieuw en wil je een account maken? Klik hier!
Een (zeer) beknopte handleiding voor nieuwe leden vind je hier: Klik!
Het hondenforum team stelt zich hier voor: Klik!
Laatste wijziging 23-03-2022
Wil je deze forummededeling niet meer zien? klik dan rechtsboven in dit vak
Kijk je naar goedkopere alternatieven voor je hond nu alle de prijzen zo uit de bocht vliegen?
Ster topic! Klik hier om te reageren
Ben je nieuw en wil je een account maken? Klik hier!
Een (zeer) beknopte handleiding voor nieuwe leden vind je hier: Klik!
Het hondenforum team stelt zich hier voor: Klik!
Laatste wijziging 23-03-2022
Wil je deze forummededeling niet meer zien? klik dan rechtsboven in dit vak
Foto,s opening bakkerij
Moderator: moderatorteam
- Angeniet
- Erelid
- Berichten: 4836
- Lid geworden op: 11 feb 2003 22:57
- Aantal honden: 1
- jenny*
- Zeer actief
- Berichten: 6342
- Lid geworden op: 28 jan 2005 23:23
- Mijn ras(sen): Cockertje
- Aantal honden: 1
- Locatie: Dorpje langs de ijssel
- Contacteer:
- Roelfien
- Zeer actief
- Berichten: 12368
- Lid geworden op: 23 apr 2002 00:17
- Aantal honden: 0
- Roelfien
- Zeer actief
- Berichten: 12368
- Lid geworden op: 23 apr 2002 00:17
- Aantal honden: 0
Leuk, ja, laat eens foto's zien van al die lekkere broodjes.jenny* schreef:Nee, geen halffabrikaat ( jeroen staat hier te stampvoetenlinlin schreef:het intrigeert me mateloos.![]()
wat is tot nu toe het best verkochte brood, jenny? en dat brood, dat komt neem ik aan als halffabrikaat binnen of staat er iemand 's nachts die broden te bakken?)
Wij krijgen de goederen 3 maals in de week aangeleverd als kleine deegstukjes.
het werk wat voor je gedaan is, is het deeg draaien en het juiste gewicht van bijvoorbeeld een duits broodje of een witbrood.
Gisteren heeft hij bijvoorbeeld 13 karren met allerlei soorten brood in de rijskast ( die laat het proces vertraagd verder gaan) gewerkt en die worden aankomende nacht gebakken.
Omdat maandag erg rustig hoort ( dat zet ik er maar even bij) te zijn begint hij rond een uur of 6.
Hoe later in de week, hoe eerder hij begint.
Met als gevold dat hij de zaterdag rond een uur of twee al in de bakkerij staat.
Het gehele proces naast het deeg draaien gaat bij ons dus verder![]()
( de snacks worden naar behoeven afgebakken ( frikandel, saucijzen, worsten, pizza broodjes etc etc etc....) je maakt ene be[paalde voorraad en als je te kort komt bak je direct bij)
En weet je wat zo lekker is.
het speculaas wat afgebakken word.
Om je vingers bij af te likken
welk brood het beste verkocht is?
geen idee.
van alle soorten hebben we gelijk gebakken en alles was zo goed als weg.
dat leer je met de tijd, wat je winkeltje doet.
ik zal vanavond eens foto,s maken van de producten als hoe wij ze aangeleverd krijgen, weet je gelijk wat ik bedoel
Maar zonder lullig te doen: als het deeg al gedraaid is, dan heet dat een half fabrikaat bij ons. En dat is helemaal niet erg, want inderdaad de andere helft van de kwaliteit van het brood wordt bepaald door de manier waarop het heeft kunnen rijzen en wordt afgebakken.
Maar het is dus wel zo dat je op zich aan de receptuur van het brood verder niets kan veranderen, toch?
Maar ik ben gek op bakker Bart hoor, vooral het molenbrood.
Bevriend met rooie kaai Herman en dametje Ici.
In memoriam Yentie en Toby
In memoriam Yentie en Toby
-
Wil de hond
- Zeer actief
- Berichten: 6018
- Lid geworden op: 25 jun 2003 19:47
- Contacteer:
Als ik me goed herinner is dat een halfie bruin in ouderwets Rotterdams.jenny* schreef:halfje krop?Wil de hond schreef:Ik gok op het halfje gesneden wit, op de voet gevolgd door het halfje gesneden krop.wat is tot nu toe het best verkochte brood, jenny?
wil je mij wijzer maken?
Zou ik dat moeten verkopen?
:N:
-
chrico
- Zeer actief
- Berichten: 22604
- Lid geworden op: 22 apr 2002 06:08
- Locatie: IJmuiden
- jenny*
- Zeer actief
- Berichten: 6342
- Lid geworden op: 28 jan 2005 23:23
- Mijn ras(sen): Cockertje
- Aantal honden: 1
- Locatie: Dorpje langs de ijssel
- Contacteer:
Klopt.Roelfien schreef: Maar het is dus wel zo dat je op zich aan de receptuur van het brood verder niets kan veranderen, toch?
Maar ik ben gek op bakker Bart hoor, vooral het molenbrood.
maar met het verder bewerken.
korst en poederlaag , tijgergries, maanzaad, sezamzaad kun je veel doen.
sorry, ik was in de war met afbakbrood en halffabrikaat.
jij hebt inderdaad gelijk.
mensen denken wel vaak dat wij afbakbrood hebben en dat is niet het geval.
Wij hebben de oven ook in de winkel staan.
dan word je klant betrokken bij het verhaal.
En die geur die de winkel in gaat!
mensen die er vragen over hebben en alshet rustig zou zijn in de winkel die zou ik zo de bakerij in trekken, mogen ze het zelf zien
Laatst gewijzigd door jenny* op 30 sep 2007 10:28, 1 keer totaal gewijzigd.
- Moon
- Zeer actief
- Berichten: 5130
- Lid geworden op: 02 mei 2002 14:22
- Mijn ras(sen): Bracco Italiano
- jenny*
- Zeer actief
- Berichten: 6342
- Lid geworden op: 28 jan 2005 23:23
- Mijn ras(sen): Cockertje
- Aantal honden: 1
- Locatie: Dorpje langs de ijssel
- Contacteer:
En bij deze wil ik iedereen bedanken voor de ontzettend lieve attenties die we hebben ontvangen.
Ik heb nog lang niet alles nagekeken, dus durf en ga nu geen namen noemen.
bang om iemand te vergeten!
maar de bloemen en kaartjes en klavertjes vier gaan goed opgeborgen worden.
het ontroerd me enorm dat er zo aan ons gedacht word.
Jullie zijn schatten
Ik heb nog lang niet alles nagekeken, dus durf en ga nu geen namen noemen.
bang om iemand te vergeten!
maar de bloemen en kaartjes en klavertjes vier gaan goed opgeborgen worden.
het ontroerd me enorm dat er zo aan ons gedacht word.
Jullie zijn schatten
-
estelle
- Mir@n
- Zeer actief
- Berichten: 1843
- Lid geworden op: 20 jun 2005 01:16
- Mijn ras(sen): Podenco, Galgo.
- Locatie: Oosterhout, Westmaas
- Contacteer:
- Rossi
- Zeer actief
- Berichten: 2505
- Lid geworden op: 18 jan 2004 18:32
- Locatie: Friesland
- jenny*
- Zeer actief
- Berichten: 6342
- Lid geworden op: 28 jan 2005 23:23
- Mijn ras(sen): Cockertje
- Aantal honden: 1
- Locatie: Dorpje langs de ijssel
- Contacteer:
administratie doe ik zelf.Mir@n schreef:Doe je ook zelf de administratie Jen? Of krijg je daar ook van de Bartorganisatie hulp bij?
Dan ben je nml nooit meer uitgewerkt, voor je een paar maanden verder bent.
daar neem ik management uren voor.
Dan komt er iemand extra in de winkel werken en zit ik achter op kantoor
ja ja, er komt veel meer bij kijken als alleen maar broodjes en snacks verkopen
- jenny*
- Zeer actief
- Berichten: 6342
- Lid geworden op: 28 jan 2005 23:23
- Mijn ras(sen): Cockertje
- Aantal honden: 1
- Locatie: Dorpje langs de ijssel
- Contacteer:
- EstherK
- Zeer actief
- Berichten: 8806
- Lid geworden op: 23 feb 2006 16:31
- Mijn ras(sen): Airedale Terrier, Zwarte Russische Terrier en Foxterrier
- Aantal honden: 3
- Contacteer:
-
linlin
oh, graag! dank voor je uitgebreide verhaal! man paul, horecaman, mompelt dat het op 'cook&hold' lijkt, ook zo'n slim systeem.jenny* schreef: Nee, geen halffabrikaat ( jeroen staat hier te stampvoeten)
Wij krijgen de goederen 3 maals in de week aangeleverd als kleine deegstukjes.
het werk wat voor je gedaan is, is het deeg draaien en het juiste gewicht van bijvoorbeeld een duits broodje of een witbrood.
Gisteren heeft hij bijvoorbeeld 13 karren met allerlei soorten brood in de rijskast ( die laat het proces vertraagd verder gaan) gewerkt en die worden aankomende nacht gebakken.
Omdat maandag erg rustig hoort ( dat zet ik er maar even bij) te zijn begint hij rond een uur of 6.
Hoe later in de week, hoe eerder hij begint.
Met als gevold dat hij de zaterdag rond een uur of twee al in de bakkerij staat.
Het gehele proces naast het deeg draaien gaat bij ons dus verder![]()
( de snacks worden naar behoeven afgebakken ( frikandel, saucijzen, worsten, pizza broodjes etc etc etc....) je maakt ene be[paalde voorraad en als je te kort komt bak je direct bij)
En weet je wat zo lekker is.
het speculaas wat afgebakken word.
Om je vingers bij af te likken
welk brood het beste verkocht is?
geen idee.
van alle soorten hebben we gelijk gebakken en alles was zo goed als weg.
dat leer je met de tijd, wat je winkeltje doet.
ik zal vanavond eens foto,s maken van de producten als hoe wij ze aangeleverd krijgen, weet je gelijk wat ik bedoel
het halfje krop van wil ken ik uit amsterdam als 'korte krop'. dat is van dat allinsonbrood in vloerbroodvorm.
mag je ook de temperatuur en de baktijd zelf bepalen? ik meen ergens gelezen te hebben dat er regionale verschillen zijn, iets met dat men in holland het brood met een zachtere korst wil dan in het oost'n. of was het nou andersom?
- mercedes2803
- Zeer actief
- Berichten: 14230
- Lid geworden op: 03 jun 2003 02:14
- Mijn ras(sen): Stiefhond Hummer - Franse Bull
- Aantal honden: 1
- LongFields
- Zeer actief
- Berichten: 49618
- Lid geworden op: 16 jan 2003 11:07
- Mijn ras(sen): Laekense Herder Tapas
Peruaanse Kelpie Mojo
Kelperuaan Kiitos - Aantal honden: 3
- pooh
- Zeer actief
- Berichten: 10528
- Lid geworden op: 25 jun 2004 16:11
- Mijn ras(sen): zwiterse witte herder
- Locatie: Maastricht






